torsdag 24 juni 2010

Heter det EN tweet eller ETT tweet?


Snälla, gulliga läsare... Du kan väl hjälpa mig genom att göra min pytteundersökning här till vänster? Jag har redan haft den ute en gång, men fick bara ett svar. Den här gången håller jag undersökningen öppen hela sommaren.

Jag vill verkligen veta!
(bild: lumaxart)


2 kommentarer:

  1. Jag har funderat över vad jag egentligen säger ... om jag tvingas att välja så säger jag absolut en tweet, men jag vill nog hellre säga ett twitter (men det får man väl inte?). Jag gillar att försvenska det lite, men har inte hittat den ultimata lösningen ... Har du något tips?

    SvaraRadera
  2. Jag är också helt för försvenskning. Tycker det är helt underbart att långa ord när man behöver och sen göra dom till sina egna - som 'mejl' och 'mejla' till exempel. I det här fallet har jag inga bra förslag, men det är lustigt att du vill säga 'ett twitter' för det ville jag nämligen också först. Det känns naturligt på något sätt! Faktum är att lånord ofta blir neutrum (ett). Enda anledningen till att jag vet att det heter 'tweet' är att jag läste det i nån twitter-manual på nätet...

    Jag googlade på 'en' resp. 'ett' tweet och då visade det sig att 'en' leder stort, men båda förekommer. Jag borde nog googla på 'en' och 'ett' twitter också för att få lite mer spännande siffror.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...