tisdag 31 maj 2011

Dropbox - enklare och bättre än GoogleDocs!



Hej!

Jag har börjat använda Dropbox och är helt  fascinerad, förstummad, fast och alla andra adjektiv åt det hållet ni kan tänka er. Dropbox är ungefär som GoogleDocs men enklare och bättre eftersom du får en speciell - men helt vanlig -  mapp på din dator.

  • Dropboxmappen är speciell eftersom allt du lägger i den automatiskt kopieras till ditt dropboxkonto på nätet. Dropbox håller superordning åt dig och uppdaterar så fort du gjort ändringar i dokumenten. Det enda som krävs är att du är online. Vilken backup!

  • Dropboxmappen är också speciell eftersom du kan installera den på alla dina datorer. Allt synkas mot dropboxen online. Dessutom funkar den i mobilen. Tänk va!

  • Dropboxmappen är vanlig eftersom den ser ut som alla dina andra gula mappar (med en pytteliten dropboxikon), och du kan behandla den precis som vilken mapp som helst. Himla fiffigt!

  • Sen är det lätt att bjuda in andra att samarbeta kring mappar och filer på nätet. Alla slags filer verkar funka - även filmer, bilder och allt vad det nu kan vara. 

  • Gratiskontot ger dig 2GB lagringsutrymme, men du kan tjäna ihop mer genom att bjuda in användare.

Bifogar en liten introduktionsfilm:

4 kommentarer:

  1. Ja, visst är Dropbox fantastiskt. På många sätt håller jag med om att det överträffar google docs eftersom man kan använda en riktig ordbehandlare för att skriva. Min erfarenhet säger dock att ska man samarbeta intensivt kring ett par dokument är google docs ändå bättre. Dropbox saknar funktioner som antingen "låser" en fil en person redigerar eller läser för andras redigering eller åtminstone meddelar att någon annan kollega har filen öppen just nu. Istället skapar Dropbox "Conflicting copies" av dokumentet. Då måste man sitta och jämföra filerna sedan för att se så man inte missat någon redigering. Ofta slutar det med att man får ringa upp kollegan för att höra vad hon/han gjort...

    Men annars! - Bara det att man får 30 dagars backup på raderade filer är fantastiskt.

    SvaraRadera
  2. Ja, det var väl nästan för bra för att vara sant! Detta med conflicting copies är ju inte så bra. Då blir det iaf som att mejla kopior fram och tillbaka. En sak jag gillade mycket var annars det smidiga sättet att koppla ihop datorn med nätet. Det blir mer lättjobbat så länge man jobbar på sina egna filer. Ingen anledning att överge GoogleDocs då, utan snarare välja rätt verktyg för det syftet man har. Tack för uppdateringen!

    SvaraRadera
  3. Intressant om Dropbox. Själv har jag använt Google Docs och funnit det användbart men detta måste jag ju testa. Det som verkar toppen är ju att man verkar slippa hålla koll på sina usb-minnen som har en tendens att försvinna ibland...

    SvaraRadera
  4. Håller verkligen med om krånglet med usb-minnen och olika versioner! Den automatiska uppdateringen är verkligen bra.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...